UO‘K 621.314.2 DETERMINATION OF ENERGY LOSS IN THE MAGNETIC CORE OF OIL POWER TRANSFORMERS UNDER LONG-TERM OPERATION CONDITIONS - Abduraximov, Dostonbek; YUSUPOV, DILMUROD; MUXAMMADJONOV, MUHAMMADYUSUF (Scientific and Technical Journal of Namangan Institute of Engineering and Technology, 2025)
Maqolada yog 'kuch transformatorlarining magnit yadrolarida uzoq muddatli ishlash natijasida energiya yo'qotishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yuksiz rejimdagi magnit yo'qotishlar - histerezis va girdab oqimlari tufayli yo'qotishlar alohida ahamiyatga ega. Ushbu ish mavjud standartlarga asoslangan hisoblash metodologiyasini tavsiflaydi, vaqtga bog'liq energiya yo'qotishlarini hisoblash uchun o'lchovga asoslangan yondashuvlar va formulalarni taqdim etadi. Bundan tashqari, magnit induksiyaga qarab regressiya tenglamalari asosida magnit yadro materiallarining o'ziga xos yo'qotishlarini aniqlash mumkin edi. Taklif etilayotgan yondashuv ishlaydigan transformatorlarning texnik holatini baholash, kapital ta'mirlash zarurligini aniqlash va yangi transformatorni tanlashda muhim ahamiyatga ega.