Improvement of the Linter Machine and Development of Its Working Scheme - Shamshitdinov, Maqsudbek (Scientific and Technical Journal of Namangan Institute of Engineering and Technology, 2024)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot paxta sanoatida linterlash jarayonini takomillashtirish va energiya samaradorligini oshirishga bag'ishlangan. Tadqiqot lint mahsulotlarini samarali tozalashni kuchaytirish, resurslarni tejaydigan texnologiyalarni joriy etish va lintlar jarayonida ishlab chiqarishni avtomatlashtirish imkoniyatlarini o'rganadi. Tozalash samaradorligini oshirish uchun yangi linters mashinasining texnologik jarayonlarida yangi tozalash moslamasi o'rnatildi, bu mahsulot sifati va jarayon samaradorligini oshirishga olib keldi. Bundan tashqari, tozalash moslamasi va asosiy ishchi qismlarining dizayni tahlil qilindi, bu esa samaradorlikni oshirish va resurslar samaradorligini oshirish imkonini beradi.