DETERMINATION OF THE FRICTION FORCE BETWEEN THE COMPOSITE FEEDING CYLINDER AND THE FIBER ROVE - Turayev, Farxod; Djurayev, Anvar (Scientific and Technical Journal of Namangan Institute of Engineering and Technology, 2023)
Izoh. Maqolada ko'ndalang kesim yuzasini diskretizatsiya qilishda roveni siqish yo'li bilan tegishli shaklda kompozit oziqlantiruvchi silindr bilan surish jarayoni o'z ichiga oladi, bu mavjud konstruktsiyada, asosan, tola va silindr o'rtasidagi ishqalanish koeffitsientiga va bosim kuchiga bog'liq. . Yangi loyihalashtirilgan, ya'ni kompozit oziqlantiruvchi tsilindrning rezina vtulkaning qattiqligiga qarab analitik yechimlari berilgan. Tarkibni ta'minlaydigan tsilindr bilan tolali rovega ta'sir qilish jarayonida kuchlar hosil bo'ladi va silindrning tortish kuchi, markazdan qochma kuchi; kauchuk buta birligi kuchi, tolali vilka birligi kuchi; ishqalanish kuchi va reaksiya kuchi hisoblangan.